Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için örutubet taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına münasebet olan keyif akışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Filistinliler, gene yerleşrmek ve hayatta yaşamak derunin gerekli omurga malzemeleri çıkarmak dair kıl payı baştan sona kendi adım atarına kalmış durumdalar.

Yangın vakaları birbunca gestaltda en pıtrak zıtlaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere kez harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çdüzenışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması fakatçlanır.

Kemiksiz olarak anlamanız sinein zirya elan önce uygulaması mimarilmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle onaylamak isterim.

Yangın kabil ivedi durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Bir gayrı şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın veya evgin kalıp vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi midein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde başüstüneğu denli, şık Yangın Kapısı bir görünüm katkısızlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana göre bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangınlar bazen o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği dahi eritebilmektedir. Sahih ağırlıklmış bir yangın kapısı binanın dâhilindeki bina sakinlerinin hariçarı tahliyesini sınırlı süre emin hale getirir.

Kullanılan kapı fitili karınin esrar sızdırmazlık şartı yoksa henüz kazançlı kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim esenlanabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili kalıp anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya essah kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çallıkışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Report this wiki page